Ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål

Får tit en masse spørgsmål i forbindelse med at jeg skal være fotograf til deres bryllup.
Mange af dem er helt naturlige så hvorfor ikke komme jer lidt i forkøbet og skrive nogle af dem ned?

Så står du og snart skal giftes så læs gerne med.

”Hvor lang tid går der før billederne bliver leveret?”
Når jeg kommer hjem fra opgaven så tager jeg backup af alle billeder som det første.
Derefter begynder processen med at importere billederne og fravælge eventuelle ’fejlskud’ og billeder
som er mindre heldige. Efter dette bliver billederne gennemgået og redigeret. Men jeg bestræber mig på at levere inden for 14 dage efter brylluppet.
Enten i Dropbox eller på et fysisk medie. Så gode ting tager lidt tid og rigtig gode ting tager lidt længere tid.

”Kan vi få alle rå billederne?”
Det korte svar er nej, desværre. Mange har stillet dette spørgsmål gennem tiden, og det er helt forståeligt.
Jeg plejer at sammenligne det med at bede mesterkokken om at handle alle de gode råvarer ind og så ellers selv stå for den tre-retters.
At hyre en fotograf i al almindelig er en tillidssag. Og den tillid betyder blandt andet at fotografen ved hvilke momenter som vil komme og hvor chancerne er store for at gange lige det moment som får hårene til at rejse sig. Det er hvertfald min personlige holdning og det er noget jeg sætter en ære i. Derfor bruger jeg meget tid på udvælge, vurdere, beskære og redigere hvert enkelt billede.

“Hvor mange billeder får vi?“
Et meget reelt spørgsmål, lidt i stil med ovenstående. Jeg har altid haft det svært ved at sætte tal på hvor mange billeder man får. Det afhænger naturligvis hvor meget tid jeg bruger på brylluppet. Det siger sig selv. Men 10-20% af rå materialet plejer at passe meget godt. Vil meget hellere levere kvalitet fremfor kvantitet. Bestræber mig altid på at levere så mange gode som muligt.

“Får vi dem printet?“
Det korte svar er nej. Men jeg leverer dem i en opløsning og stand hvor I kan bruge services hos Pixum.dk eller billedbutikken.dk. De kan levere noget meget hurtigere end jeg kan, til
en helt fair pris. Hjælper dog gerne med processen hvis det ønskes.

“Laver du så et lækkert bryllupsalbum?“
Det ville jeg faktisk rigtig gerne. Det er ikke noget jeg tilbyder endnu, men jeg arbejder på at finde den rigtige leverandør af
albums. Når det er sket, så vil jeg rigtig gerne designe og producere et lækkert album man kan tage frem og glæde sig over.
Der er noget specielt ved at sidde et flot album, fremfor nogle digitale billeder i en mappe på computeren.
Så snart jeg har det på plads vil vil jeg skrive noget mere om det.

“Hvornår skal vi booke vores bryllupsfotograf?”
Det vil være en fordel at gøre det så hurtigt som muligt. Der kan i perioder være mange bryllupper, det drejer sig om månederne juni, juli og august. Så snart I kender datoen og kirken hvor I vil giftes, så tøv ikke med at kontakte mig.

“Må man fotografere i kirken?“
Ja og nej. Tit og ofte har præsten fulgt med tiden og ved godt at man ikke kan forbyde gæster at fotografere under vielsen. Men normalt vil det være sådan at jeg får lov til at fotografere alt det jeg vil før og efter vielsen. Man er nødt til at respektere kirkens etikette, men man kan komme langt med at spørge pænt.

Jeg tror egentlig ikke jeg har nogle specielle holdninger, tror egentlig de er meget normale og deles af mange andre bryllupsfotografer.